Økonomi

Navne-nyhed: Morten Sunesen håndplukket som CCO for Flow Robotics

Den danske robotvirksomhed Flow Robotics har fået ny kommerciel direktør. CCO Morten Sunesen skal være med til at øge salgsaktiviteterne og lede virksomheden mod det nordiske marked.

Morten Sunesen tiltrådte i november 2019 Flow Robotics som kommerciel direktør. Han har en PhD i molekylær biologi fra Aarhus Universitet og en forskningsbaggrund fra NIH, USA og Pasteur Instituttet, Paris. Han bringer endvidere mange års ledelseserfaring med sig fra bl.a. kommercialisering af udstyr til life science-laboratorier globalt og han har en god indsigt i arbejdsgangene hos Flow Robotics’ primære kunder.

“Under besøg på laboratorier i ind- og udland gennem hele min karriere, har jeg set et tydeligt behov for væskehåndteringsrobotter, der nemt kan bruges i dagligdagen af laboranter uden at det er nødvendigt med omfangsrig træning. Flow Robotics har udviklet løsningen på det behov med den ekstremt brugervenlige Flowbot ONE, som kan konkurrere på et internationalt plan. Derfor glæder jeg mig til at vi hos Flow Robotics kan komme i gang på den lidt større scene”, siger Morten Sunesen.

Med sin erfaring fra selv at have stået i laboratorier på universitetet ved Morten Sunesen, hvad det er, der efterspørges.

”Fordelene ved at automatisere nogle af de tunge opgaver er tydelige: Mindre manuelt arbejde, mere pålidelige resultater og øget produktivitet. Jeg er rigtig glad for at promovere Flowbot ONE som den fleksible arbejdshest og cobot til de daglige pipetteringsrutiner, siger han.

Den tidligere CEO og stifter af virksomheden Kasper Støy er nu tiltrådt som formand for Flow Robotics’ ”Scientific Advisory Board”. Kasper Støy glæder sig over at få Morten Sunesen med på holdet, og at han sammen med ny administrerende direktør Annika Isaksson vil bringe Flowbot One ud på det globale marked:

”Jeg er glad på både virksomhedens og mine vegne, for det er to meget dygtige personer vi har fået med, og de har de rette ambitioner for Flow Robotics, og så har de en rigtig god viden om produktet og de yderligere udviklingsmuligheder, som vi skal forfølge.”

Det er en særlig industri, som Flow Robotics sælger til, og robotten skal derfor leve op til en lang række krav. Derfor har branchekendskabet i den nye ledelse stor betydning:

”Morten Sunesens solide kendskab til branchen er værdifuld for os, for med de stadig større krav der stilles til datasikkerhed og generelle procedurer i laboratorier, så er det vigtigt, vi får en ombord, som kender fagsproget og arbejdsgangene til fingerspidserne,” vurderer Kasper Støy.

Morten Sunesen indgår i virksomhedens direktion sammen med CEO Annika Isaksson, der tiltrådte sin post 1. januar 2020.