BrancheSundhedTeknologi

Komplet rehabilitering uden nedslidning

Nu lancerer Life Science Robotics et nyt aktiv-modul til rehabiliteringsrobotten, ROBERT®. Det betyder optimal rehabilitering til patienten – uden at nedslide personalet. Dermed kan robotten være endnu større hjælp til rehabilitering og mobilisering af patienter. Robotten kan fås med aktiv-modulet allerede i dag.

Yderligere intensivering af rehabiliteringsprocessen
Robotten ROBERT® har til formål at skabe et bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø samt intensivere patientens rehabiliteringsforløb. Hidtil har der i Life Science Robotics været stillet skarpt på aflastning af den fysiske belastning ved passiv og ledet aktiv mobilisering samt på den helt tidlige del af rehabiliteringsforløb. Det nye aktiv-modul muliggør robotrehabilitering, hvor patienten både kan assisteres i medbevægelse og i modstandstræning. På den måde kan robotten assistere patient og personale i en langt større del af rehabiliteringsprocessen.

”De sidste uger har vores udviklingsteam haft rygende travlt med at lægge sidste hånd på det nye modul, og vi er meget stolte af, at vi nu kan lancere det. Dette modul giver ROBERT® en merværdi, så robotten nu kan gøre en endnu større forskel for både patienter og personale,” fortæller administrerende direktør, Keld Thorsen. ”Vi glæder os til at demonstrere modulet til såvel det nationale som internationale marked. Denne uge har vi både været til arrangement i Tampere, Finland og Kgs. Lyngby, Danmark for at introducere det nye modul”.

Brugerdreven innovation – tæt samarbejde med sundhedsprofessionelle
For at sikre en brugerdreven proces er det nye modul udviklet i samarbejde med Neuroenhed Nord i Frederikshavn, Vestdansk Center for Rygmarvsskade (Hospitalsenhed Midt) og privatpraktiserende klinik, Neurorehab i Aalborg.
Al udvikling i Life Science Robotics sker med udgangspunkt i konkrete behov og i tæt samarbejde med professionelle brugere. Dette har til formål at sikre, at virksomhedens udviklingsarbejde altid er brugerorienteret.

FAKTA
Life Science Robotics er en medico-virksomhed, der arbejder for at gøre en forskel via koblingen mellem menneske og teknologi. Virksomheden er grundlagt af Lasse Thomsen i 2014 i Aalborg. I september 2018 blev virksomheden ISO 13485 certificeret, og ROBERT® blev godkendt som medicinsk udstyr, klasse IIa.
Life Science Robotics er udover Danmark repræsenteret i Tyskland, Østrig, Baltikum, Tjekkiet, Finland, Irland, Polen, Portugal, Slovakiet, Spanien, Sverige, Holland og Storbritannien.
Overlæge Jesper Ryg fra OUH har udført en klinisk afprøvning af ROBERT®, og resultaterne forventes klar til efteråret.