Økonomi

Europas robothovedstad Odense præsenterer ’Future of Robotics’ til kapitalrejsnings-event i München

Robotinvestorer fra hele Europa kan møde kontinentets allermest lovende robotstartups, når begivenheden Odense Investor Summit som noget helt nyt flytter sin matchmaking af kapitalsøgende og investorer til München. Det sker under robotmessen Automatica med 45.000 besøgende. På et podie i messens Startup Arena pitcher 15 selskaber med stort vækstpotentiale for kapitalstærke profiler.

Hitraten er høj for de selskaber, der får mulighed for at præsentere potentialet i deres robotteknologi for investorer på Odense Investor Summit. Erfaringsmæssigt lykkes mere end halvdelen at overbevise den rette investor og rejse vækstkapital. Nu bringer Invest in Odense sin succesfulde event endnu tættere på nøglepersonerne i det internationale robotmiljø. Initiativet får opbakning fra Odense Robotics, FundingBox og Invest In Denmark.

Signatureventen finder denne gang sted på Europas største robotmesse den 21. juni kl. 14.00 til 16.30 i den såkaldte Startup Arena i messens Hal B4 – ’Future of Robotics’ på stand 131. Eventet bliver som sædvanligt holdt i Odense igen i 2023.

Vi glæder os meget til at præsentere en perlerække af startups og SMV’er inden for robotteknologi , automatisering og andre nye teknologier – og ikke mindst til, at de møder et kapitalstærkt paneuropæisk publikum af finansielle analytikere, aktieinvesteringsselskaber, kapitalforvaltere, banker, investorer, iværksættere og individuelle investorer; alle med en interesse i at ride med på automationsbølgen, siger idekvinden bag arrangementet i München, Martyna Waliszewska, Investment Manager, Invest in Odense, Odense SEED and VENTURE og uddyber:
Det er fantastisk at se, at Odense er så stærkt repræsenteret på Automatica i år. Det står således også klart, at det er Odense der leder udviklingen inden for fremtidens robotindustri, og at økosystemet omkring robotter, droner og automation i byen er helt unikt.

900 mio. euro investeret i robotstartups

Allerede i 2016 startede Odense Seed & Venture, en del af Odense Kommunes erhvervstiltrækningsindsats, den målrettede matchmaking af kapitalsøgende og investorer, og siden er mere end 900 millioner euro blevet investeret i robotvirksomheder. Byen Odense er for alvor kommet på robotverdenskortet efter store erhvervssucceser som Universal Robots, Mobile Industrial Robots, Blue Ocean Robotics, OnRobot med flere.

Efter en grundig screening er følgende selskaber fra både Danmark, Tyskland og andre lande blevet udvalgt til at pitche fra podiet i München: AIM Robotics, Noyes Technologies GmbH, Audite Robotics, Toposens GmbH, Smooth Robotics, KOGENA Sp. z o.o., sewts GmbG, eROBOT, j.s.a., Spin Robotics, Unchained Robotics GmbH, Light Code Photonics OÜ, Fynbo Robotics, Trendlog, SMELA GmbH, andugo GmbH.

Interesserede investorer kan tilmelde sig her.

Sådan er Danmarks opskrift på robotsucces

  • Mange af Odenses robotfirmaer har i store træk fulgt den samme opskrift for at komme fra idé til kommerciel succes:
    Robotinnovationen starter ofte på Danmarks mere end 50 robot- og automationsuddannelser, hvor robotforskere og studerende udtænker nye løsninger på automationsudfordringer i tæt samarbejde med slutbrugere og robotindustri.
  • Nye robotvirksomheder bliver kickstartet med lokaler i ”robotkuvøsen” Odense Robotics Startup Hub med en overlevelsesrate for virksomhederne på 80%. Senere i fasen er der adgang til sparring og kapital i iværksætterfællesskaber som eksempelvis Visti Unlimited, og for dronevirksomheder kan få domicil i selve dronelufthavnen via UAS Test Center Denmark.
  • Der er god adgang til kapital i Odenses robotmiljø lige fra den spæde start via bl.a. offentlige fonde og puljer, business angels, kapitalfonde og venture selskaber. Desuden spiller Odense Seed & Venture en afgørende rolle i matchmakingen mellem virksomheder og investorer.
  • Der er en vilje til erfaringsudveksling i robotindustrien og blandt slutbrugerne. Dette faciliteres af flere organisationer og netværk som DIRA, Odense Robotics, MADE, DaU, DTI m.fl.
  • Når robotvirksomheder i Odense bliver opkøbt, investerer stifterne exit-kapital i nye robotstartups, som derved får tilført både erfaring, netværk og vækstkapital.