Økonomi

60.000 arbejdspladser i verden får nu adgang til desinfektion med danske UVD Robots gennem ISS

Et nyt globalt partnerskab mellem ISS og Blue Ocean Robotics skal øge hygiejnestandarden og sikre, at medarbejdere trygt kan vende tilbage til deres arbejdspladser trods corona-pandemien.

ISS, den globale rengørings- og servicekoncern, tilbyder nu sine mere end 60.000 kunder i 30 lande verden over automatiseret desinfektion med UVD-robotter fra Blue Ocean Robotics, den danske producent af UV-C desinfektions robotter. Det oplyser den danske servicerobotkoncern Blue Ocean Robotics.

Aftalen mellem Blue Ocean Robotics og ISS World Services gør det muligt for servicekoncernen også at tilbyde UV-desinfektion af den standard, som kræves på hospitaler, til sine mange kunder i sundhedssektoren, medicinalindustrien, finanssektoren og fremstillingsindustrien.

I modsætning til de fleste stationære desinfektionssystemer er UVD-robotterne mobile, selvkørende enheder, som bruger UV-C lys til at desinficere mod alle kendte bakterier og vira, herunder covid-19. Det gælder ikke alene alle overflader, men også luften. Derved opnås fuld infektionskontrol og forebyggelse.

UVD-robotterne anvendes i forvejen i mere end 70 lande verden over.

”I takt med at vi alle kommer tilbage på arbejdspladserne, står vi over for to udfordringer. Virksomhederne skal genetablere et sikkert fysisk arbejdsmiljø for medarbejderne ved at sikre højere hygiejnestandarder. Samtidig skal virksomheder skabe tillid hos medarbejderne til, at virksomhederne tager sikkerheden alvorligt. Ved at tilbyde desinfektion, som også omfatter UVD-robotter, adresserer vi vores kunders behov på en overbevisende og effektiv måde,” siger Anders Dedenroth Høj, direktør, Methods & Technologies – Cleaning hos ISS World Service.

Claus Risager, CEO, Blue Ocean Robotics, ser frem til partnerskabet med ISS:

”Vores robotter spiller og vil også fremover spille en vigtig rolle, når det gælder om at hjælpe virksomhederne med leve op til de krav, som Covid-19 pandemien stiller. Derudover vil robotterne også sikre en betydelig reduktion i spredningen af infektioner blandt medarbejdere rundt om på arbejdspladserne og derved mindske sygefraværet som følge af infektioner, herunder også influenza,” siger han.

”UVD-robotter har en unik evne til at måle, dokumentere og vise brugerne, hvor godt desinficeret et område er. Derved kan brugerne let og hurtigt tilpasse og optimere kvaliteten, hvis det er nødvendigt. Denne egenskab findes ikke i andre UV-C desinfektionsrobotter”,  tilføjer Claus Risager, Blue Ocean Robotics.

UVD-robotter bruges nu i stigende grad på hoteller, af togselskaber, lufthavne, butikscentre, fødevarevirksomheder, krydstogtskibe, medicinalvirksomheder og kontorfællesskaber verden over for at leve op til stigende krav og forventninger om sikkerhed og hygiejne.

Om ISS

ISS er en international servicekoncern med dedikerede medarbejdere, som leverer løsninger, der bidrager til at forbedre kundernes forretning ved at øge produktiviteten og lette hverdagen.

Om Blue Ocean Robotics

Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger autonome mobile robotter til servicesektoren inden for sundhed, hospitality, byggeri og landbrug. Porteføljen af robotter omfatter UVD Robots – en UV-C desinfektionsrobot, der reducerer hospitalserhvervede infektioner, en telepresencerobot, der reducerer rejsetid, omkostninger og CO2- udledning, og PTR Robots – en forflytnings- og rehabiliteringsrobot, der gør arbejdet lettere for plejepersonale og forbedrer deres arbejdsmiljø. Robotterne udvikles med udgangspunkt i et virkeligt problem, og de tages fra idé-stadiet over design-, udviklings- og kommercialiseringsfaserne hele vejen til scale-up. Mens hver robot markedsføres under sit eget, unikke brand-navn, udvikles, produceres og kommercialiseres alle robotterne via genbrug af generiske teknologi- og forretnings-komponenter. Blue Ocean Robotics er verdens første Robot Venture Factory.